Банкеръ Daily

Корнелия Нинова от Бузлуджа:

Промяната започна от нас и наш дълг е да я довършим

S 250 5f0840c2 8d91 4173 983c 72a7e87f2a57

Ние искаме промяна, а не подмяна, заяви от Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя предупреди промяната да не се превърне в подмяна "с чалга концерт, обвит в целофан".

"Нашата кауза е справедливост, солидарност, мир и равенство!", започна словото си на Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Ще има преизчисление на пенсиите, това ви го обещавам, дори това да бъде цената за съставяне на кабинет", категорична бе Нинова пред хилядите, изпълнили Историческата поляна на Бузлуджа. Нинова произнесе пламенно слово, в което обърна внимание на икономиката, образованието, демографската криза, политическата ситуация.

Социалистите отбелязват 130-годишнината на партията си на Бузлуджа. Най-младият социалист, който се качи на сцената бе четиримесечното внуче на Румен Овчаров. Детето бе в ръцете на майка си Теодора, кандидат-депутат от София.

Симпатизантка на БСП поднесе пита на Нинова.

Възрожденски и бунтовнически песни огласяха Бузлуджа, а водачът на концерта бе в червена гвардейска униформа. С песента "Боят настана" БСП тръгна към победа на 11 юли.

"Нас ни има 130 години - ние сме тук и ще бъдем тук, защото имаме кауза и тя не е просто влизане във властта, а е справедивост и добруване на българския народ", продължи емоционално лидерът на БСП. А множеството отвърна с възгласи "БСП! БСП!"

"Промяната започна от нас и наш дълг е да я довършим - нека не позволяваме на малки едномандатни проекти да се катерят на раменете на БСП", продължи лидерът на БСП и водач на листата на БСП за България" в 3-ти МИР Варна и в 25-ти МИР София град.

Нинова подчерта, че напоследък някой се опитва да злоупотребява с усилията на БСП, с изтърпяното от социалистите през тези 4 години и да ги нарича статукво. Тя специално изтъкна усилията БСП да се приравни към статуквото. И отсече: "Няма да го позволим!"

После риторично попита: "Къде бяха новите проекти, когато нас българските социалисти ни преследваха, уволняваха, гонеха само защото мислим различно и сме социалисти? Къде бяха, когато нас от трибуната на българския парламент в 21 век ни пращаха в Сибир? Къде бяха, когато, застанали до хората, да браним техния поминък и животни в Странджа, ни обявиха за заплаха на националната сигурност? Къде бяха, когато само ние се изправихме срещу корупцията и Бойко Борисов изправи строителните машини срещу нас и блокираха София с протест срещу опозицията?"

"4 години те мълчаха или се подмазваха на самодържеца!", отговори на риторичния си въпрос тя..

"Няма да позволим да се подменя истината. Истината за нашите усилия, последователност, принципност, като опозиция и алтернатива. Другари, днес бивши социалисти, за които всички тук сте тичали години наред, работили години наред, се отричат от нас. Днес внуци на комунисти и деца на социалисти, се отричат от биографиите си, от семействата си с една цел - власт. Нека не позволяваме тези малки проекти да се катерят на раменете на БСП, за да изглеждат великани, защото сме се нагледали на партии едномандатки!", заяви още Нинова.

"Ние искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като чалга концерт, а като план за бъдещето на България", каза още лидерът на БСП.

"Скъпи български граждани, изострете сетивата си - отворете ушите и очите си. Да, моделът ГЕРБ и Борисов е разклатен, но не си е отишъл. Нека направим връщането му невъзможно, но най-вече нека не позволим промяната да стане подмяна. Крачка ни дели от промяната до подмяната. Нека не позволяваме старите кукловоди да се оттеглят временно в сенките и да ни предложат уж нов проект на стария модел", заяви още Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че социалистите не искат такъв нов проект на стария модел, облечен в целуфан и вързан с хубава панделка.

"Ние искаме истинска промяна. И не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни, а като план за бъдещето на България, защото знаем какво трябва да направим, защото можем да го направим, защото искаме правова държава, в която всички са равни пред закона, а не богатите по-равни от бедните. Искаме справедливост за извършени престъпления, защото искаме социална държава и я виждаме простичко. Искаме да има български народ и да не изчезнем в демографска катастрофа. Този народ да бъде образован и здрав, да има достойна работа и да получава достойна заплата и пенсии, да диша чист въздух, да яде чиста земя и да ходи по българската земя, която да ни храни. Това е нашият план за България", завърши лидерът на БСП.

Проф. д-р Петър Емил Митев е новият носител на наградата „Димитър Благоев”, която се връчва от Българската социалистическа партия за принос към науката и изследване на съвременния социализъм. Призът му бе даден по време на честването на 130-годишнината на партията на връх Бузлуджа лично от лидера Корнелия Нинова. Тя изказа своята гордост от всичко, направено от проф. Митев и му благодари за неуморната работа. Новият носител на наградата също благодари за признанието към него.

Преди това на сцената четирима социалисти от четири различни края на България обобщиха приоритетите на БСП за предстоящите изброи на 11 юли. Те са увеличаване на средствата за образование, здравеопазване, култура, по-добър живот за възрастните хора, по-добри възможности за младите семейства с деца. В програмата е включено и осигуряване на 5% от БВП на страната за образование и наука.

Призив да гласуват по съвест отправиха и членове на предизборния щаб на БСП.

Хиляди членове и симпатизанти на БСП присъстват на традиционния събор на партията на връх Бузлуджа. По този начин БСП отбелязва 130 години от създаването си. В националния събор участват хиляди членове и симпатизанти на партията от цялата страна.

На историческия хълм е и лидерът на БСП Корнелия Нинова, представители на Градския съвет на БСП в София, водачите на всички листи на коалицията „БСП за България“ за всички многомандатни региони.

Програмата започна с изпълнение на танцов състав „Каламица“ към НЧ „Светлина – 1900“ – село Цалапица и продължи с Берковската духова музика и Маргарита Хранова.

На сцената се качиха лидерът Корнелия Нинова, водачите на листи, членовете на Изпълнително бюро, коалиционни партньори и Оперативното бюро на МО. По време на събитието беше връчена наградата за литература „Христо Смирненски“. 

Съборът продължи с представление на ансамбъл „Чинарите“.
Днешният празник е и своеобразно закриване на предизборната кампания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във