Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Промяната очевидно ще продължи с Румен Радев

Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова и им пожелаваме един успешен мандат. Надявам се, че след изборите политическата обстановка да се успокои да да се захващаме с важната работа. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след обявяването на първоначалните данни от балотажа на президентските избори. 

Според обявените данни настоящият президент Румен Радев печели убедително изборите за държавен глава срещу подкрепения от ГЕРБ кандидат проф. Анастас Герджиков.

Тя добави, че БСП ще направи "разумните" компромиси при преговорите. "Приоритетите, с които ни е дал мандат Националният съвет, са на първо място социална политика, увелчичаване на доходите, борба с неравенставата, намаляване на цените. На второ място - достъпно здравеопазване, образование, наука и култура. И на трето място - стабилизиране на икономиката, преодоляване на кризите", заяви Нинова.

От вторник започваме да представяме приоритети на общите срещи и да ги обсъждаме с колегите от другите партии, уточни тя.

Попитана дали смята, че с десни средства, може да се постигнат леви цели, лидерът на БСП отбеляза: "Не, не смятаме и сме изразявали своята позиция, че подобно твърдение не е възможно. Давали сме и конкретни примери. Една дясна политика е да намаляваш дефицита в бюджета, но той не води до добри социални решения. Ще намерим сечението, сигурни сме, но не виждаме как с десни средства, може да се постигнат леви цели".

"От първите ни разговори с "Продължаваме промяната" сме планирали 4-годишен мандат. Така сме си залагали политиките и приоритети. Знаем и какво трябва да започнем първите 100 дни. Разбира се, трябва да планираме нещата. Оттам нататък - за дългосрочната промяна на досегашния модел. Истинака промяна в модела на здравеопазване, на образование, борбата с корупцията. Продължаваме да настояваме, че тази промяна не се е състояла докрай", посочи лидерът на БСП. 

В отговор на въпрос на въпрос дали промяната ще продължи с Румен Радев, тя коментира: "Промяната очевидно ще продължи с Румен Радев. Той е току-що избраният президент на България, олицетворяващ промяната. Нашата битка в последните 5 г. е за промяна - така че отговорът е да".

Facebook logo
Бъдете с нас и във