Банкеръ Daily

Общество и политика

Пролетната ваканция за учениците ще е от 3 до 11 април

В началото на седмицата директори съобщиха, че заради пандемията на приемните изпити за гимназии през юни децата ще са с маски през цялото време.

Министерството на образованието и науката обяви, че няма да променя утвърдения график на ваканциите за учениците.

Пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас ще бъде от 3 до 11 април (включително). За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април (включително).

В началото на седмицата директори съобщиха, че заради пандемията на приемните изпити за гимназии през юни децата ще са с маски през цялото време, освен ако не настъпи рязка промяна в епидемичната ситуация. Разпределението вероятно ще е до 10 ученици в стая, по един на чин.

Председателят на Съюза на работодателите в системата на образованието съобщи, че в някои държави онлайн обучението продължава доста дълго, което е опасен вариант с неясни последици.

"Определено ученикът е най-потърпевш от ситуацията. Дори учителите да са изморени, все пак на тях това им е работата, а учениците са в различна ситуация. В нашето училище имаше около 60 преболедували учители и 25 се ваксинираха. Въпросът за удължаване на учебната година не е обсъждан, няма сграда, която да позволява да се работи на климатици през юли. Дори битовите моменти са важни, за да няма удължаване", коментира Диян Стаматов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във