Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата спря разследването за чата на Гешев с "Pi ar Sevi Boiko"

Прокуратурата е спряла да търси кой е направил снимките, на които се вижда как главният прокурор Иван Гешев си чати с пиарката на бившия премиер Севделина Арнаудова. Това съобщава в. "Сега", позовавайки се на справка в информационната система на държавното обвинение.

Проверката започна след сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ заради разпространена снимка от заседание на правната комисия на 46-ия парламента през септември, на която се виждаше комуникацията от телефона на главния прокурор. Тогава се видя, че Арнаудова е записана с контактите на Гешев като "Pi ar Sevi Boiko".

Арнаудова не отрече, че се познава с Гешев, с когото били организирали много съвместни събития заедно. 

"Преписката е решена от прокурор. Постановление за спиране на наказателно производство. Дата 12 ноември 2021", е съобщението, което се появява при проверка в информационната система.

От преписката се разбира, че на 1 октомври на СДВР е изпратено постановление за образуване на досъдебно производство за разследване от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното производство - ако извършителят не е разкрит или ако е лице с имунитет, или ако има само един свидетел и той не може да бъде разпитан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във