Банкеръ Daily

Валери Симеонов:

"Прокуратурата ще удари на камък, очаквайте интересни разкрития"

Клевети и лъжи, които се разпространяват от години. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира проверката на прокуратурата и КПКОНПИ по сигнал, че фирмата "Скат" е закупила имоти на занижени цени. "Прокуратурата има право да ме провери, но сега ще удари на камък", посочи Симеонов пред bTV, като уточни, че е научил за проверката от медиите. 

Депутатът изтъкна, че става дума за фирмени сделки на "Скат", които били проверявани хиляда пъти, включително от НАП.

"Докато нямам факти не мога да говоря. Все пак съм отговорен човек. Като имам факти ще ви запозная. Тези сделки са проверявани многократно", заяви Валери Симеонов в отговор на въпрос дали проверката е следствие от споровете му с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Той подчерта, че имотите не са негова собственост, а собственост на фирмата. Неговата лична собственост била "две селски къщи и половин апартамент в Меден рудник". 

"Не съм беден, богат съм, но си насочвам парите за много по-полезни работи", коментира още Симеонов. Лидерът на НФСБ твърди, че сделките са абсолютно изрядни и няма основание да подава оставка.  

"За какво да подам оставка. Бил съм управител на успешна фирма, оцеляла по време на кризата, която се развива добре и дава хляб на 400 човека", добави той. Валери Симеонов имал подозрения за подателя на сигнала в прокуратурата: "Тази клевета може да е от някой засегнат от мои изявления. Човек когато е честен, засяга много хора."

Симеонов обеща "още утре" "интересни разкрития" за човека, подал сигнала срещу него. 

Както "Параграф 22" вече писа Върховна касационна прокуратура (ВКП) възложи на Антикорупционната комисия да провери имоти, собственост на фирмата "СКАТ" ООД. В сигнала до обвинението се казва, че сделките за имотите били направени на нереално ниски цени.

По-рано Симеонов разкритикува действията на премиера Бойко Борисов, отчитайки, че приема оставки на килограм, без да се интересува от експертния капацитет в законодателната и изпълнителната власт.

Той намекна, че след толкова оставки на дневен ред идва и въпросът и за оставката на самия Борисов. "Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята", коментира лидерът на НФСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във