Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата: Шефът на ДАНС дойде при Гешев по собствено желание

Главният прокурор Иван Гешев прие новия председател на ДАНС Пламен Тончев

Главният прокурор Иван Гешев е приел в Съдебната палата новоназначения председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Оттам уточняват, че срещата е била по искане на шефа на ДАНС.

Акцент в разговора с участието и на зам.-главните прокурори Даниела Машева и Пламена Цветанова е бил „продължаване на взаимодействието между институциите в борбата срещу престъпността и корупцията, както и защитата на националната сигурност“.

"Главният прокурор изрази увереност, че ще бъде продължена и трайно установената практика между ПРБ и ДАНС по противодействие на нарушенията, свързани с политическите права на гражданите", пишат от пресцентъра на прокуратурата.

По-рано днес пред журналисти говорителят на Министерския съвет Антон Кутев посочи, че Тончев е бил привикан на разпит ден след назначаването си.

"Днес, 02.06.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев прие в Съдебната палата новоназначения директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР  гл. комисар Калин Стоянов", гласи друго съобщение на прокуратурата.

"В рамките на работната среща бе обсъдено продължаване на съвместните действия между ПРБ и ГДБОП - МВР по успешно противодействие на организираната престъпност, прането на пари и борбата с тероризма", допълват от държавното обвинение.

По думите на Кутев, новоназначеният шеф на ГДБОП също е бил извикан за разпит "два дни след назначението му".

Facebook logo
Бъдете с нас и във