Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата се самосезира за заплахите срещу Каримански

Софийската районна прокуратура се самосезира по случая със заплахите срещу Любомир Каримански и даде 10 дни срок на органите на МВР да ѝ докладват има ли достатъчно данни за извършено престъпление. 

"Дадени са много конкретни, пълни указания на органите на МВР, които следва, съгласно тяхната компетентност, да разкрият извършителя и, ако се съберат достатъчно данни за виновността на определено лице, ще бъдат повдигнати обвинения", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

От вътрешното министерство са установили, че румънският гражданин е с инициали  L.T. Изяснен е неговият  единен граждански номер и че е влязъл у нас на 1 април и е напуснал на 7 април. Картата е била активна само за 15 минути вчера, за да бъде изпратено заплашителното съобщение. Ясно е и където е станало това.

Издирвателните действия по случая продължават, информират от МВР, без да уточняват дали тази първоначална информация е изпратена и на прокуратурата.

Това е поредният случая на заплаха към публична личност, по която работи СРП. Другите проверки, по които преди време обяви, че прави, са за заплахи към депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по известен като Ицо Хазарта, вътрешния министър Бойко Рашков, общинския съветник Борис Бонев и журналиста Атанас Чобанов. Няма информация активни ли са още те.

Последният случай със заплаха - при това за убийство, е от онзи ден - срещу спецпрокурара Ангел Кънев. Без да потвърди името му, говорителят на главния прокурор каза, че магистратът вече е разпитан от следовател и разследването върви интензивно. 

"Направен е оглед в служебния кабинет. Разпитани са трима свидетели, иззети са камерите и видеозаписите от Спеиализирана прокуратура, като от кабинета са иззети и веществени доказателства, на които е назначена комплексна дактилоскопна и биологична експертиза", обясни Сийка Милева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във