Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата се самосезира за заплахите срещу Борис Бонев

Прокуратурата се самосезира по публикация в социалните мрежи на общинския съветник от София Борис Бонев, че е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му, която е потвърдена и от чуждестранните партньорски служби.

Като обръщат внимание, че  Бонев пише, че вече е дал подробни показания пред компетентните органи, от прокуратурата отбелязват, че до момента в държавното обвинение не е постъпвала подобна информация, въпреки че по закон институциите длъжни да му я докладват незабавно.

От МВР и службите е изискана информация - сезирани ли са за заплаха спрямо Бонев и ако да - какви мерки са взети за защитата му, а самият той ще бъде призован за снемане на обяснения.

По-рано днес стана ясно, че Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с твърденията на журналиста Атанас Чобанов за отправена срещу него заплаха.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка, а Чобанов ще бъде призован, за да му бъдат снети обяснения, информират от държавното обвинение.

Оттам уточняват, че по случая са изпратени питания до МВР, до държавните агенции по разузнаване и национална сигурност и до военното разузнаване.

След като бъде анализирана информацията, наблюдаващият прокурор ще прецени има ли достатъчно данни за извършено престъпление, заявиха още от държавното обвинение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във