Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата се самосезира за заплахите към Атанас Чобанов

Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с твърденията на журналиста Атанас Чобанов за отправена срещу него заплаха.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка, а Чобанов ще бъде призован, за да му бъдат снети обяснения, информират от държавното обвинение. Оттам уточняват, че по случая са изпратени питания до МВР, до държавните агенции по разузнаване и национална сигурност и до военното разузнаване.

Журналистът публикува на 9 януари в социалните мрежи информация, че е е получил сигнал за заплаха спрямо него. По-рано днес стана известно, че ДПС ще сезира Държавната агенция "Национална сигурност" относно твърденията на Атанас Чобанов.

До момента държавното обвинение не е било уведомено от институциите за отправена заплаха към журналиста, посочват от прокуратурата. Оттам допълват, че са били изпратени писма до МВР, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" - МВР, Главна дирекция "Национална полиция", Столична дирекция на вътрешните работи, Държавна агенция "Разузнаване", ДАНС и до Служба "Военно разузнаване" с питане дали имат информация за отправена заплаха спрямо Чобанов и, ако имат такава - какви мерки са били предприети за защитата му.

След извършване на проверка прокурорът по случая ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, ако такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство, заявиха още от държавното обвинение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във