Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата се самосезира за заплахата за убийство на Митева

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации за отправена спрямо председателя на 46-ото Народното събрание Ива Митева закана за убийство.

След запознаване с разпространените медийни публикации Софийка районна прокуратура образува прокурорска преписка за извършено престъпление - отправена закана за убийство. 

Прокурор от Софийска районна прокуратура е изискал от главния секретар на МВР незабавно да бъде предоставена информация за предприетите действия във връзка с публикации в медиите, че на 02.09.2021 г. в 21:04 часа в Министерство на правосъдието е получен имейл, съдържащ заплаха за живота на председателя на 46 –ото Народно събрание Ива Митева. 

В писмото, изпратено до Главния секретар на МВР, е изискана и информация, поради какви причини преписката не е докладвана в прокуратурата до 17,00 часа на 03.09.2021 г. Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във