Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата публикува разговори на Божков с братя Найденови

Цветомир Найденов и Васил Божков

Специализираната прокуратура публикува разговори между обвиняемия по 11 обвинения бизнесмен Васил Божков и основните свидетели срещу него - собствениците на "Ефбет" семейство Найденови. Аргументът на обвинението за обнародването на частите от диалога е "високия обществен интерес". В официалното съобщение на прокуратурата се казва, че "споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес."

"Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство", завършват от държавното обвинение. 

Стенограмите и аудиозаписите са налични на сайта на прокуратурата. 

Към момента на хазартния бос, който бе задържан в Обединените арабски емирства, са повдигнати 11 обвинения, в това число за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице и за подбудителство на престъпление по служба.

В отделно досъдебно производство прокуратурата разследва хазартния бос убийства, принуди и изнасилвания. Божков бе нарочен за "сериен изнасилвач" именно от бившия му бизнес партньор Цветомир Найденов.

"Е този (...) е сериен изнасилвач, най-големият насилник в историята на България. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни", заяви Найденов пред bTV в края на миналата седмица и допълни, че е имало и подадени жалби, но трябвало да се провери дали не са потулени.

Найденов твърди също, че Божков го е заплашвал с убийство.

Пред "Банкеръ" собствениците на "Ефбет" братя Найденови заявиха, че Божков ги е заплашил, че "ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов"

Във видеоразговора Найденови изтъкнаха също, че "Божков се опитва да припише на нас своето житие-битие: убийства, рекети, търговия с влияние, корумпиране на полицаи, прокурори и НАП-служители."

Още по темата: Записите на Божков - Найденови: "Които предават - умират... Такава ви е съдбата, приятели"

Facebook logo
Бъдете с нас и във