Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата проверява заплахите срещу Христо Петров и Бойко Рашков

Софийската районна прокуратура започва проверка за заплахи срещу депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта) и вътрешния министър Бойко Рашков. 

Вчера и двамата съобщиха, че са били обект на опити за сплашвания. Музикантът, който беше избран за народен представител на 14 ноември, коментира, че е попитал "началниците и спонсорите" на политиците преди вота що за хора са Кирил Петков и Асен Василев. 

"Не получих нито една информация по този въпрос, но получих послание, че ако продължа да подкрепям Петков и Василев, ще загубя най-ценното нещо, което имам", каза Петров от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за избора на новото правителство. 

Малко по-късно новоизбраният министър на вътрешните работи Бойко Рашков също заяви, че е бил заплашван: 

"А вие знаете ли, че по отношение на мен има заплахи… Питайте ГЕРБ", каза Рашков, без да дава повече подробности. 

От прокуратурата съобщават, че предстои наблюдаващ прокурор да извърши лична проверка по случая. 

"В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено - евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи", се казва в информацията. 

"След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство", се посочва в информацията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във