Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата проверява сигнал, свързан с книгата на Петър Илиев

След сигнал в прокуратурата е започнала проверка по казуса с книгата на Петър Илиев. Това съобщи БТА, позовавайки се на източници, запознати с казуса.

В рамките на правомощията си от прокуратурата проверяват сигнала, а за целта са разпоредени действия и на МВР. Именно по този повод от националната полиция са изискали с писмо до издателство "Нова звезда" подробна информация за книгата на Петър Илиев.

За случая по-рано днес писа и лидерът на "Има такъв нсарод" Слави Трифонов, който през социалните мрежи оповести, че заместник-директорът на националнате полиция старши комисар Атанас Илков е изпратил писмото до издателство "Нова звезда".

"Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен", смята той.

"Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая - от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи. Добре. Разбрах посланието. А сега моето: Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред", пише още Трифонов.

Петър Илиев беше предложен за вицепремиер и министър на вътрешните работи в проектокабинета на "Има такъв народ", но след като беше обвинен в плагоетство и след негово телевизионно интервю "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП поискаха неговата смяна, но след като това не стана, те отказаха да подкрепят това правителство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във