Банкеръ Daily

Общество и политика

Прокуратурата отчете какво е свършила по списъка на Кирил Петков

Месец след като премиерът Кирил Петков предаде на държавното обвинение медийни публикации за 19 лица, за които в публичното пространство има съмнения за съпричастност към икономически и корупционни престъпления, а то разпореди на МВР, ДАНС, НАП и Антикорупционната комисия да кажат с каква информация разполагат, от прокуратурата обявиха, че започва окомплектоване на събраното и изпращането му на компетентните органи. Подробности за получената информация не се дават. 

Материалите, предоставени от Петков, са 588 страници.

МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП не разполагат с данни, свързани с описаното в публично достъпните източници за 8 от 19-те лица. Като за 2 от тях не е предоставена никаква информация за евентуално извършени престъпления от общ характер.

За останалите 11 от лицата са изпратени материали, които евентуално биха били съотносими с изложеното в предоставените от министър-председателя Кирил Петков медийните публикации.

Самата прокуратура е направила проверка в масивите си за всичките 19 лица имат ли приключени или водени досъдебни производства. Резултатът не се съобщава.

Компетентните прокуратури ще получат материалите за всичките 19 от списъка на Петков.

От прессъобщението на държавното обвинение става ясно, че едно от лицата от този списък е бившият шеф на "Булгаргаз" Николай Павлов, който беше на разпит до досъдебно производство, водено от СГП. Той е представен с инициали. За другите проверявани липсва каквато и да е конкретика.

За всички последващи действия в хода на проверката българската общественост ще бъде своевременно информирана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във