Банкеръ Daily

За боята по руското посолство

Прокуратурата няма да задържа и обвинява Хаджигенов и Бабикян

От пресцентъра на Софийска районна прокуратура съобщиха, че няма да привличат към наказателна отговорност съпредседателите на "Ние идваме!" Николай Хаджигенов и Арман Бабикян и няма да ги задържат за срок до 72 часа.

От държавното обвинение уточняват, че малко преди 17,00 часа днес полицай от 1-во РПУ в София е докладвал пред прокурор от Софийска районна прокуратура, че по-рано през деня от органите на МВР е образувано досъдебно производство за хулигански действия срещу двамата.

След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е преценил, че на този етап няма основания за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност. Дадени са указания на органите на МВР за продължаващи действия, съобщават още от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Малко по-късно Хаджигенов и Бабикян бяха освободени от ареста.

Припомняме, че по-рано днес Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха на акция пред посолството на Русия, където в знак на подкрепа към Украйна и противопоставяне срещу агресията заляха с червена боя табелата на сградата на руската мисия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във