Банкеръ Daily

Румен Радев

Прокуратурата не може да осигури независима експертиза на записите с Борисов

Последните аудиозаписи, за които се твърди, че са с участието на премиера Бойко Борисов, са тревожни. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Козлодуй.

Радев е убеден, че независима експертиза трябва да установи автентичността на записите, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. А в един от звуковите файлове се назовава името на главния прокурор като "възторжен фен на премиера".

"Но записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и на Европа кой и как управлява. Аз се надявам лично приоритетите в управленските политики на премиера да не са интригите", каза президентът.

По повод замесването и на неговото име в последните записи, държавният глава призова да се прегледат репортажите от периода, за който става въпрос. По думите му това ще даде отговор на въпроса автентични ли са файловете.

"Ядрената енергетика е стратегически отрасъл в България и в момента говорим за лицензи, проекти, инвестиции, но най-важното в ядрената енергетика са хората", каза президентът за посещението си в Козлодуй.

Той посочи, че кадрите, които се подготвят трябва да са на изключително високо ниво и ние трябва да се гордеем с тях, но има нужда и от млади кадри в областта.

В Козлодуй Радев се срещна с кмета на града Маринела Николова и представители на местната власт. Малко по-късно държавният глава ще проведе среща и с ръководството на АЕЦ "Козлодуй" и ще посети съоръженията на територията на централата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във