Банкеръ Daily

В Добрич

Прокуратурата изяснява обстоятелствата около заседналия кораб

Окръжната прокуратура в Добрич изяснява обстоятелствата, довели до засядането на кораба край Каварна. До момента не са разпитвани капитанът и екипажът на плавателния съд, не са иззети и корабните документи. Образувано е досъдебно производство за допускане на засядане на кораб, с което да се застраши животът на хора или да бъде увредено чуждо имущество. Днес водещият разследването следовател е разпитал служители на Граничната полиция.

Второто направление, по което работи Окръжната прокуратура в Добрич, е за опасност от престъпно замърсяване на околната среда вследствие на акцията по претоварването на кораба, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.

"Като ще бъдат разпитани служители на "Гранична полиция", "Морска администрация" и такива, участвали в претоварването на кораба", уточни той.  

Окръжната прокуратура ще разследва и дали действията на управомощените държавни институции са били адекватни, навременни и правилни.  

"Било "Морска администрация" или други органи, имащи отношение към проследяване и навигация на пострадалия плавателен съд. Обсъжда се и въпросът за включването на втори следовател с оглед обема на разследването", допълни прокурор Бухчев.

Към този момент сигналът на екоминистъра Асен Личев срещу Морска администрация не е постъпил в прокуратурата. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във