Банкеръ Daily

Мустафа Карадайъ:

Произведохме добри избори, ДПС запазва относителния си дял

"Произведохме добри избори. Ниската избирателна активност е и в следствие на периода, в който се провеждат избори, и заради машинното гласуване. ДПС запазва относителния си дял".

Това каза на пресконференция след края на изборния ден лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. 

Той посочи, че през последните 12 години от ДПС са били най-активни за диалог и нормалност. 

"Промяната е възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията". 

"Стани да седна" не е промяна на модела "ГЕРБ", посочи Карадайъ.

"Промяната не е стани да седна, промяната е възстановяване на диалога и нормалността", допълни той.

"ДПС няма да подкрепя безусловно. Условията ни са - възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията", категоричен е Карадайъ.

Той каза, че темата с Делян Пеевски не е дала отражение на изборите. „ДПС няма да подкрепя никого безусловно. Когото и да подкрепи, ще е с условие. Условието е възстановяване на нормалността и демокрацията. Институциите не трябва да са бухалка. Държавният апарат не трябва да е в услуга на тези, които са на власт, и да е бухалка срещу партийни опоненти“, категоричен беше Карадайъ.

По думите му възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства и инструменти. Той не изключи нови предсрочни избори.

В интервю за БНР зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис заяви: 

"ДПС си остава основен фактор на политическата сцена. Хората вече не разчитат на едноличното управление. Това е може би най-важното на тези избори. Партиите трябва да разчетат това послание и на негова база да могат да формират общата политика. Хората очакват промяна, за да може да се реализира демокрацията, което ще даде възможност за рестарт на държавността". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във