Банкеръ Daily

Николай Денков:

Програмите ще бъдат актуализирани за новата учебна година

"Честит празник на всички Вас, които пазите и развивате българския език, българската наука и култура в Родината и извън нея", пожелава министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в приветствието си за 24 май, което той отправя към учителите, учените и преподавателите, към творците, хората на словото и духа, към учениците и студентите. Текстът беше изпратен до медиите от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.   

Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим не просто нашата азбука, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме различни и неповторими, че сме сред първопроходниците на европейската цивилизация. От нашите общи усилия днес зависи да запазим стратегическото място на България не само в културно-историческото наследство, но и в настоящето и бъдещето на Европа, посочва министър Денков.

Прегледът на учебните програми е към края си. Ще използваме лятото, за да ги променим. Успоредно с това развиваме и средствата за преподаване на материала, за да вървят заедно със съдържанието. Това съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в студиото на БНТ, цитиран от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Програмите ще бъдат актуализирани за началото на новата учебна година тази есен. Новите учебници ще отнемат повече време, отбеляза акад. Денков.

В много случаи и учители, и ученици казват, че съдържанието не е ясно представено, поднесено е твърде академично, при прехода от интегрални към по-специфични учебни дисциплини изведнъж се губи усещането за връзка между тях, обясни министърът на образованието. Затова сега в прегледа на учебните програми водещи са учителите, подчерта акад. Николай Денков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във