Банкеръ Daily

Общество и политика

Програмите на БСП и ИТН на тема "правосъдие" съвпадат напълно

По темата "правосъдие" програмите на БСП и "Има такъв народ" съвпадат. Това обяви депутатът от БСП Крум Зарков след срещата с представители на ИТН.

"Въпросите, които стоят пред съдебната реформа - една от темите, които БСП идентифицира като ключова за евентуална подкрепа, ги знаете. Те вървят от главния прокурор през специализираните съдилища. Ние нямаме различия с ИТН по нито една от тези теми", каза Зарков. "Констатирахме пълно съвпадение на тяхната и нашата програма. Нещо повече - предложихме и други действия, които те приеха, а именно качествен преглед на законодателството, за да бъде изчистено от лобистките текстове. Търсене на лична отговорност, когато хора от изпълнителната власт са засегнали и са осъдени за неспазване на правата на човека и на гражданите", добави депутатът от левицата.

Зарков констатира "сто процента съвпадение в посоките, в които се движат", а разговорите дори по детайли се очертали като напълно продуктивни. Обсъждани са и конкретни законопроекти.

"Ще оставя на колегите да споделят техните впечатления от това, което говорихме по основните приоритети за реформа и за промени. Те, предполагам, съвпадат в голяма степен", посочи Радостин Василев от ИТН. От партията на Слави Трифонов също са доволни от срещата със социалистите. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във