Банкеръ Daily

Общество и политика

Програмата за посещението на папа Франциск в България

Папа Франциск ще направи апостолическо посещение у нас в периода 5-7 май. Предвидено е да посети София и град Раковски.

Ето и програмата на събитията, които гражданите и гостите на София могат да посетят, публикувана на Официалната страница за посещението на папата в България:

Неделя, май 2019 г.

13:00 ч Светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна" на площад "Свети Александър Невски";

16:45 ч. на площад "Княз Александър Първи" папа Франциск ще отслужи света литургия;

Понеделник, 6 май 2019 г.:

18:15 ч. на площад "Независимост"  ще се състои събитие за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата "Пресвето сърце Исусово" в 11:15 ч. на 6 май 2019 г. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

На 3 май ще бъде разпространена допълнителна информация за предприетите мерки и местоположението на контролно-пропускателните пунктове за събитията от апостолическото пътуване на папа Франциск в София и Раковски.

Желаещите да присъстват на събитията ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск е възможно да възникне временно затруднение в движението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във