Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Росен Коларов стана директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“

От днес на длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ е назначен проф. Росен Коларов, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Той сменя на поста д-р Георги Христов, който бе назначен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров през май миналата година.

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ беше създадена в края на 2018 г., когато се обединиха агенциите за медицински одит и за трансплантации. Тя трябва да осъществява контрол над медицинските дейности, прелицензира лечебните заведения по новоутвърдени медицински стандарти за всяка специалност. 

Проф. Коларов е завършил Медицинска академия в София. Има придобити специалности по „Хирургична стоматология“, „Лицево-челюстна хирургия“, „Социална медицина и здравен мениджмънт“ и „Обща стоматология“.

До момента проф. Коларов е заемал длъжността държавен инспектор в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. В периода от 2015 г. до 2019 г. той е началник на отдел в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. От 2001 г. до 2015 г. е управител на Специализираната болница по лицево-челюстна хирургия  в София.

От 1984 г. до 1985 г. проф. Коларов е работил като ординатор-стоматолог в СЗУ в с. Дибич, община Шумен. В периода от 1985 г. до 1989 г. е асистент в Катедра по хирургична стоматология на Стоматологичен факултет - София. В продължение на 5 години - от 1989 г. до 1994 г., той работи като старши асистент в същия факултет, а от 1994 г. до 2000 г. - като главен асистент. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във