Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Николай Радулов: Акцията в президентството цели компрометиране на Румен Радев

"Трудно е да се каже дали нещо ще излезе въобще от акцията на прокуратурата в президентството". Това каза пред БНР експертът по сигурност проф. Николай Радулов. Според него това, което се случва днес, има две цели - едната е да се затъмни скандалът с "Росенец", другата е - да бъде компрометиран всячески президентът Румен Радев. "Защото неговата популярност сред хората нараства. Този рейтинг един ден ще се осребри", смята проф. Радулов.

По думите му управляващите вече очакват да паднат от власт заради "многото безумни издънки" и се страхуват от служебно правителство, което президентът трябва да назначи. Експертът коментира още, че е озадачен от това как е възможно да се осъществява търговия с влияние от хора, които не са в изпълнителната власт.

"Това, че някой е препоръчал някого за назначаване някъде, това мога да го направя и аз. Дали ще е търговия с влияние? Къде са получените облаги? Тези записи и чатове, които ни бяха представени от прокуратурата не показаха никаква търговия с влияние", категоричен е той.

"Прокуратурата прилича на Шесто управление на Държавна сигурност", коментира още проф. Радулов. По думите му действията ѝ са избирателни и определено са политически.

Facebook logo
Бъдете с нас и във