Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Минеков кани на митинг по случай една година от протестите

Проф. Велислав Минеков, един от "Отровното трио", а понастоящем служебен министър на културата, разпространи покана за отбелязване на годишнината от започването на антиправителствените протести на 9 юли миналата година. Той, заедно с адв. Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян първи излязоха пред президентството на протест, провокирани от безпрецедентното нахлуване на прокуратурата в институцията на държавния глава. Тримата интелектуалци успяха да увлекат хиляди млади хора и не само млади, недоволни от корумпираното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ, както и от действията и бездействията на главния прокурор Иван Гешев. Всяка вечер в продължение на 116 дни "Отровното трио" инициираше и организираше антиправителствените демонстрации, които не успяха да свалят Борисов, но събудиха гражданското общество и резултатът се видя на парламентарните избори на 4 април. Ще се види и на 11 юли. ГЕРБ изпаднаха в изолация и все повече губят влияние, а в момента управлява служебен кабинет.

 

Ето какво написа проф. Велислав Минеков:

 

ПОКАНА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ГОДИШНИНАТА ОТ СТАРТИРАНЕ НА АНТИПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ПРОТЕСТИ ПРЕЗ 2020-та ГОДИНА

 

Здравейте,

измина една година, откакто стартираха протестите ни срещу мафията, която си имаше държава.

116 дни, които събудиха гнева на българите във всяка точка на света.

12 месеца, в които неистовата ни мечта за нормалност изпълваше площадите и улиците из цяла България.

365 дни, в които продължаваше битката ни за връщане на държавността, нормалността и компетентността във всички сфери. Битка, подкрепена всички - от безработния, през завърналите се от чужбина успели и кадърни млади хора до президента на България.

8 760 часа, изпълнени с доказателства, че гражданското общество не е само куха фраза, а реалността, която заслужаваме – ние, децата ни и нашите внуци.

Нека се съберем на 9 юли от 19 часа пред Президентството, за да отпразнуваме съединението, което направи силата.

И да си припомним, че не трябва да губим нито секунда повече в компромиси – с държавата, с бъдещето и със съвестта си. 

 

Велислав Минеков

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във