Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Костадин Ангелов: Грозна лъжа е, че се връщат КПП-тата в страната

Няма да има КПП-та по градовете или на граничните пунктове заради епидемията от Covid-19, увери министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където беше на посещение на болницата в града.

Изявлението му е по повод публикации в интернет, че отново предстоят крайни ограничителни мерки срещу разпространението на коронавирус.

Министър Ангелов не скри раздразнението си по повод такива коментари по сайтове и медии:

"Това е една грозна лъжа. Когато пътувах насам, мой приятел, който е хирург в болница в страната - да не конкретизирам, ми изпрати един такъв сайт. Снощи ми изпратиха още един такъв сайт. Искам да ви кажа, че ние следим изключително загрижено всички цифри. Те са общодостъпни. Вие ги виждате в информационна портал. Цифрите на Европейския център за контрол на заболяванията също са видими. Тоест нашите решения са мотивирани на базата на общодостъпни данни. Нямаме никакво намерение никога, никъде да затваряме никакви държави, никакви градове, никакви КПП-та. Не вярвайте на тези грозни лъжи“, каза той и посочи:

“Критична точка в момента е Добрич, където имаме проблем по отношение на разделението на потоците. В Добрич имаме проблеми с обезпечаването с достатъчен брой инфекционисти".

Болницата в Кюстендил е обезпечена напълно, за да поема пациенти с коронавирус. Разполага с 46 легла и с необходимия персонрал.

В момента четирима се лекуват в Covid-отделението на болницата.

Един от тях е лекар в Спешния център.

Facebook logo
Бъдете с нас и във