Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Константинов: В стенограмата за КТБ нямаше нищо ново

Аз лично не прочетох абсолютно нищо ново вътре. Имаше вече издания, не си спомням точно кои бяха, които общо взето я бяха публикували стенограмата. Така че, нищо особено. Това заяви математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов пред агенция "Фокус" във връзка с публикувания пълен текст на стенограма от Консултативната среща при президента Росен Плевнелиев с политическите лидери в 42-то Народно събрание от 29 юни 2014 г.

„Първо, има съдебно решение за първата, до колкото знам и за втората. Президентът Радев спазва законите и спазва решенията на българския съд. Щом съдът е казал да се разсекрети, ще се разсекрети“, посочи. проф. Константинов.

Според него публикуването на тази стенограма не е променило нищо, тъй като поне хората, които се интересуват от тези въпроси, са знаели тези неща и нищо ново не се случило.

„Решението да се разсекрети е на българския съд, а решенията на съда се изпълняват, а не се коментират. Това е основно правило в съдебната практика. Ако не ви харесва съда, правим някакъв друг съд, ако не ни харесват законите, ги променяме. При тези закони и при този съд имаме решение и то се изпълнява“, каза още проф. Константинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във