Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Иво Христов няма да е вече депутат

Бившият депутат от парламентарната група на "БСП за България" проф. Иво Христов повече няма да бъде кандидат за депутат от листите на левицата. Новината съобщи самият той във Фейсбук. 

Ето какво написа проф. Христов: 

"Уважаеми колеги и приятели. Все някога този момент щеше да дойде. Взех решение да прекратя моята депутатска дейност. За да остана верен на себе си... Живот, смисъл и каузи има и отвъд депутатството. Другото е суета ...."

Проф. Иво Христов е бил експертен сътрудник на Комисията по правни въпроси към 38-ото, 39-ото, 40-ото и 41-ото Народно събрание.

Депутат е от гражданската квота на БСП в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание.

В началото на ноември 2017 г. социологът се забърка в скандал, след като заяви, че 80% от българите са дебили. По-късно заради голямото обществено недоволство проф. Иво Христов се извини за думите си.

Според неофициална информация от "Позитано" 20 проф. Христов се отказва, защото за предстоящите на 14 ноември избори е изместен на водаческото място на листата за Пловдив-град от зам.-председателя на БСП Кристиан Вигенин. Това било по искане на лидерката Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във