Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Христов: Основанията за съмнение в изборите са реални

"Основанията за съмнение в изборите са абсолютно реални. И на фона на това, което се случи в САЩ, все пак ние не сме по-напред от Щатите в областта на демократичните практики. Има сериозни опасения за честността на вота“. Това коментира пред БНР депутатът от левицата проф. Иво Христов. Той е първият народен представител, който ще направи директен публичен отчет пред обществото за свършената работа в Народното събрание. Това ще се случи тази вечер на официалната му страница във Фейсбук.

По думите му няма воля и интерес от никой на власт да прочисти избирателните списъци от т.нар. „мъртви души“. Според него така се подсказва, че има интерес това да е така.

„Два месеца преди изборите не чувам нищо за политически програми, проекти, визии, които да се сблъскат като предлагане пред публиката. Постоянно си говорим за битовизми и пандемия, а това не е политика“, коментира още той.

„Джо Байдън се движи в коловозите на Обама. Позитивното е, че Байдън предложи разговор с президента на Русия Владимир Путин. Предложението на Байдън за продължаване на договора за ограничаване на стратегическите ядрени оръжие е много грамотно. Мисля, че ще намери позитивен резултат в лицето на Русия“, каза проф. Христов поповод новата власт във Вашингтон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във