Банкеръ Daily

Павел Поппандов:

Проф. Герджиков ще го натоварят с греховете корупция и лъжа

"Имам известно подозрение, че проф. Герджиков ще го натоварят с греховете корупция и лъжа, и той ще трябва всичко това да го изнесе. Не му завиждам за тази роля, но след като той е преценил, че може да изнесе този товар, пожелавам му успех! Много трудно е да се намерят авторитетни и почтени хора, които да застанат с инициативен комитет зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, макар че той е достоен човек и достойна кандидатура". Това каза актьорът Павел Поппандов, член на Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат.

Според актьора президентската надпревара не е битка, а въпрос на чия страна ще застанеш - на страната на истината или на страната на корупцията и лъжата.

"Хубаво е този спор да бъде решен между двама интелигентни и ерудирани хора - без елементарни квалификации и обидни епитети. Слава богу, че и двамата имат добър стил, умерени са и се надявам, че ако има диспут между тях, ще бъде интересен за хората", коментира той пред БНР.

Поппандов не се съгласи с мнението на политолога доц. Огнян Минчев, че президентът Румен Радев "има много скромни постижения във външната политика".

"Нека да си припомним 13 юли 2019 година и изказването на нашия президент на Икономическия форум в Санкт Петербург, който за чест на България, без да чете и на перфектни английски и руски език защити достойнството на страната ни. На два пъти беше прекъсван с аплодисменти", каза актьорът.

По думите на члена на Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, едно от основните правила на демокрацията е "да приемеш, че имаш опонент, който е на противно мнение".

"Ако успееш с аргументите на истината да го убедиш - добре, това е хубаво. Ако пък той те убеди, но почивайки на истината и само истината, тогава трябва да признаеш, че ти бъркаш и не си се насочил правилно", обясни Павел Поппандов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във