Банкеръ Daily

Александър Ненков:

Проф. Герджиков прави впечатление на нормален човек

Не познавам добре проф. Анастас Герджиков, но той е изключително достоен кандидат и в допълнение към неговата квалификация, която е безспорна, най-важното е, че прави впечатление на нормален човек, а това толкова много ни липсва напоследък. Това заяви в свой коментар във фейсбук бившият депутат в няколко парламента от ГЕРБ-СДС Александър Ненков.  

Това е и първият коментар, който идва от средите на коалицията, след като стана ясно, че ректорът на Софийския университет се включва в президентската надпревара. Засега от ГЕРБ-СДС не са обявили официално, че ще го подкрепят. Днес обаче самият Герджиков потвърди, че ще бъде излъчен от Инициативен комитет. По думите му той вече е водил разговори за подкрепа и ГЕРБ-СДС най-вероятно ще направят това. 

А според Ненков проф. Герджиков има всички качества да се справи с трудната задача "да върне нормалните отношения, не само между политическите партии и между институциите, но най-вече в обществото".

"Дали ще успее, времето ще покаже, но едно е сигурно, че за Румен Радев е късно - не че изобщо някога се стремял да върви по този път. Успех!", категоричен е бившият депутат. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във