Банкеръ Daily

Общество и политика

Проф. Балтов прогнозира ръст на заболелите от коронавирус заради протестите

До 7 дни да има ръст на заболелите и заради масовите събирания на протестите. Това заяви директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

„София разполага с около 90 свободни легла в болниците. Ако се наложи, ще се отворят буферни отделения. В момента обаче, когато започнем да лекуваме само коронавирус, ще пострадат хронично-болните хора, тези с планови операции", поясни шефът на "Пирогов".

След като стана ясно, че нощните заведения отново отварят врати в ефира на NOVA той сподели, че не вярва, че в дискотеките се спазва дистанцията и дезинфекцията.

„Видях какво се случи на бала на сина ми. Младите хора ходят по нощни заведения. Дори да изкарат леко коронавируса, те се прибират при родителите си", каза още Балтов.

Той коментира и случая с пострадалото 21-годишно момче по време на протестите. В неделя то напусна "Пирогов" по собствено желание.

„Младежът беше приет с комоцио. Направен му е скенер, на който се вижда, че няма сериозни увреждания. Той дойде в съзнание, но имаше множество контузии по тялото. В неделя се самоизписа. Може би се е притеснил от медийната активност. Другият ранен е 29-годишен и още е в болницата", коментира директорът на болничното заведение.

За изминалите 24 часа в страната са установени 77 души с положителни проби за коронавирус от направени 1198 PCR теста. Така общият брой на заразените у нас достигна 7252 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във