Банкеръ Daily

Общество и политика

Проектът "Петков-Василев" е без идеология, смята Джамбазки

Евродепутатът Ангел Джамбазки

Проектът на Петков и Василев ще бъде без идеология. Има неясноти около личностите на хората, които ще са част от него, има и съмнения за гражданството на Кирил Петков", коментира евродепутатът Ангел Джамбазки  пред Нова телевизия темата за новия политически проект на двамата вече бивши служебни министри.

Според него това ще бъде "поредният опит за политическо инженерство, без идея и идеология, като това на Слави Трифонов".

Джамбазки определи езика на ИТН като "просташки, с чобански речник и зверски обиди". Той подчерта, че  ВМРО не се притеснява от проверките на управлението. Той обаче прикани да се проверява и къде отиват новите кредити на ББР.

"На предстоящите избори ВМРО трябва да се яви самостоятелно. На президентските също ще имаме свой кандидат", каза още той.

На 16 септември Кирил Петков и Асен Василев потвърдиха, че влизат в политиката и ще участват в изборите. "Хората, с които ще се заобиколим, ще са със същия профил, с високо ниво на почтеност и с успешна кариера", уточни Петков.

Още преди Кирил Петков и Асен Василев да обявят официално решението си, наблюдатели коментираха, че политическият им проект ще дръпне гласове от другите формации. А председателката на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева заяви, че вижда "Демократична България" и политическия проект на Петков и Василев като партньори на "Има такъв народ" в следващия парламент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във