Банкеръ Daily

Общество и политика

Проектоминистърът на финансите съобщи къде е работил

Пламен Данаилов

Пламен Данаилов, който е предложен за министър на финансите в проектокабинета на "Има такъв народ" разкри къде и какво е работил със следния пост във Фейсбук:

Във връзка с изнесените откровени неистини и внушения относно мен ви предоставям само факти!

Професионалният ми опит включва:

- Финансов мениджър на българските подразделения на Publicis Marc Group – една от най-големите комуникационни агенции в България, Европа и света;

- Финансов мениджър на Astra Zeneca - е една от най-големите фармацевтични компании в България, Европа и света;

- Главен финансов директор и член на борда на директорите на KAI GROUP – най-големият производител на керамични плочки в България и на Балканския полуостров;

- Главен финансов директор и член на борда на директорите на Azira Food Holding – един от най-големите производители на готови храни в България.

Да, вещо лице съм, но и консултант и управлявам консултантска компания! И на въпроса от какво се издържам, само за миналата година платените от мен като физическо лице данъци и осигуровки са над 45 хиляди лева.

Вчера в "Панорама" Татяна Дончева от ИБГН постави под съмнение професионалните качества на Пламен Данаилов. "Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. "Има такъв народ" не казват кой е и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили", заяви тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във