Банкеръ Daily

Общество и политика

Продължават блокадите на ключови кръстовища в София

Движението в близост до сградата на Президентството продължава да е блокирано от протестиращи срещу правителството. Втора поредна сутрин кръстовището на "Орлов мост" в столицата остава затворено.

Остава затворено движението в отсечката между бул. "Васил Левски" и "Орлов мост". Там има полиция, която отклонява сутрешния трафик.

През нощта не е имало инциденти, имало е случай на вандализъм обаче, на която полицията е реагирала, но той не е била свързан с протеста. Напротив, протестиращите са сигнализирали на полицията, че има проблем.

Остават исканията за оставка на главния прокурор, на премиера Бойко Борисов, както и на цялото правителство.

На "Орлов мост" се намират Красимир Димитров, който е директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община, както и Тони Тодоров от СДВР, зам.-директор на "Охранителна полиция".

Те са при хората, за да ги помолят да могат да пускат поне градският транспорт, защото се движи с огромно закъснение.

Част от хората, които са на палатки, казаха, че няма как да освободят пространството, защото смисълът на протеста е наистина да има блокиране на улици, а освен това Бойко Борисов и правителството още не са подали оставка.

Красимир Димитров припомни отново, че сегашните протести нямат уведомление в столичната община и на практика не са регламентирани.

От столичната община водят разговори с хората, които са пред Министерския съвет, също да освободят пространството, иначе автобусите действат, както вчера, обикалят по "Драган Цанков".

Пред Министерския съвет също има палатки, но там е затворена частта по “Цар Освободител“, иначе връзката на бул. “Дондуков“ и бул. “Тодор Александров“ точно пред сградата на Министерския съвет е свободна за движение на автомобили.

Столичната община препоръчва да се използва метрото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във