Банкеръ Daily

Общество и политика

"Продължаваме промяната" се цели в първото място на изборите

Даниел Лорер

За мен най-важното е, че хората видяха в последните месеци на какво сме способни и каква работа сме свършили. Още в самото начало обявихме, че "Продължаваме промяната" ще бъде отворена за разговри и ще има коалиции. С партия "Волт" споделяме и ни харесва много проевропейската й платформа. Относно г-н Бачийски (лидер на партия "Средна европейска класа - бел.ред.) бяхме изключително впечтелени от работата му на местно ниво в Бургас. Със социалдемократите спдоеляме идеите им за бащинство и електронна здравна карта. Това са причините да подпишем коалиционни споразумения с тези партии. 

Това заяви пред БНТ Даниел Лорер от новата формация "Продължаваме промяната" (ПП) на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.  

"Обиколките из страната ни дадоха огромна надежда, че нашият избирател ще бъде позициониран в центъра - ще има и леви, и десни виждания, както ще бъдат и млади, и стари граждани. На срещите ни в цялата страната видяхме точно това. Изминалите четири месеца показаха, че ние можем, защото ние не сме един, двама или трима души, а сме цели екипи от хора. За четири месеца показхаме, че може да се свърши много повече работа от хората, които имат опит в политиката", добави той.

По думите му ПП няма нищо общо с Румен Радев. "Ние сами избираме нашите кандидати за депутати и взимаме сами своите решения. Смятаме, че Радев е достойният кандидат за президент и не се страхуваме да го кажем. Той е носителят на промяната, за която и ние се борим. Моментна картина на социологическите проучвания е видима едва седмица след нашия старт. Има огромна надежда у хората. Ние се явяваме на избори и сме нов проект, но сме показали вече какво можем и каква работа сме свършили. Целим се в първото място", категоричен беше Лорер. 

"Ако постигнем съгласие по важните теми за нас - тотално спиране на корупцията, спиране на течовете в държавата, никакво пипане на данъците, образование и здравеопазване, нямаме пробелеми да разговаряме с "Има такъв народ". Ние нямаме амбицията да сме спсобни да решим в дълбочиан всички проблеми на България, но имаме визия за бъдещето развитие на България при едно следващо управление", коментира той евентуални бъдещи отношения с партията на Слави Трифонов. 

"Очевидно е, че с "Демократична България" имаме много близки цели и те ще са едни от първите, към които ще се обърнем за разговори за принципите за управление след изборите. Другите, с които имаме близки виждания, са формациите около г-жа Манолова. За ГЕРБ и ДПС също сме ясни. При ДПС считаме за разделителна линия "Магнитски". Докато те твърдят, че г-н Пеевски е невинен ние няма как да разговаряме с тях. Към БСП за момента нямаме никакви претенции", завърши Даниел Лорер. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във