Банкеръ Daily

Общество и политика

"Продължаваме промяната“ поиска оставката на Вежди Рашидов

От "Продължаваме промяната" поискаха оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов. Причината е назначаването на нов секретар на парламента.

"Смятах, че след "кърджалийското чудо" сме стигнали дъното. За Стефания Караславова има три одиторски доклада. Взимала е допълнително материално стимулиране (ДМС) по 20 000 лв. и единственият критерий е бил вярност към ГЕРБ. Единственият изход е вашата оставка", обяви Иво Атанасов от "Продължаваме промяната".

По отношение на одиторските доклади той обясни, че става дума за сключване на договори с Община Велинград, за ремонт на т. нар. партиен дом, при които има разпределяне на ДМС - по 20 000 лв. на месец, които Караславова е получавала

Депутатът от ПП заяви, че е много разочарован от Вежди Рашидов като администратор, защото е назначил Караславова за секретар, без да прочете досието ѝ. "Или сте подведен, или сте оставили Деси Атанасова да се вихри в администрацията", постави окончателната диагноза Иво Атанасов.

Маноил Манев от ГЕРБ-СДС контрира Атанасов с думите, че "просто иска да взриви залата". И допълни, че в момента е важно да има разбирателство, защото обратното не помагало на никого.

Facebook logo
Бъдете с нас и във