Банкеръ Daily

Общество и политика

Продължава работата по промените в Изборния кодекс

Редовното пленарно заседание на Народното събрание започва в 9 часа. Проектът за програма за седмицата, в която са включени пет точки, предстои да бъде гласувана.

Продължава обсъждането на промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Те са внесени от Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. – продължение (гласуване на наименованието и текста преди § 1).

Предстои първо гласуване на законопроект за изменение на Закона за политическите партии, който е внесен от Ива Митева и група народни представители..

Второ гласуване ще има на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Вносители са Ива Митева и група народни представители. Документът е приет на първо гласуване на 23 април.

В дневния ред е и проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за установяване и проверка на законосъобразността на изграждането на всички обекти, находящи се на територията на Лесопарк „Росенец“, кв. Крайморие, община Бургас, както и всички действия от лятото на миналата година, предприети от представители на политически сили и служителите на НСО, внесен от Десислава Атанасова и група народни представители, както и Проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните органи относно незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, град Бургас, внесен от Димитър Найденов и група народни представители.

Арман Бабикян и група народни представители предлагат създаване на Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във