Банкеръ Daily

Общество и политика

Продължава отводняването на Мизия

Осми ден продължава отводняването в Мизия, а нивото на водата в най-ниската част на града остава малко над 1 метър, информира БНР. Засега е възможно почистване само в отводнените райони.

„В Мизия има над 30 доброволци, които помагат за събирането на тинята и унищоженото имущество“, каза Васил Гурев от БЧК, който организира доброволческите групи. За да се ограничи достъпа на измамници и мародери до домовете, за доброволците са предвидени ленти за ръката. От БЧК призоваха желаещите да помогнат с разчистването, да следят съобщенията за ситуацията в Мизия, защото голям брой доброволци са нужни за пълното отводняване. Те трябва да имат подходящи за работа в трудни условия облекло, гумени ботуши и здрави латексови ръкавици.

В бедстващия град няма питейна вода. Храната е от консерви и полевата кухня на военните. Все още е остра нуждата от лопати, ръчни колички, гумени ботуши и ръкавици, защото мащабното почистване на рухналите постройки, удавените животни, унищоженото имущество, мухлясалите сгради и тинята тепърва предстои.

Facebook logo
Бъдете с нас и във