Банкеръ Daily

Общество и политика

Продават емблемата на СДС?

Емблемата на СДС може да бъде продадена, подобно на емблемата на футболния отбор ЦСКА. Заради неплатени хонорари на адвокат Диньо Бозаджиев, съдeбен изпълнител запорира патентованите 11 знака на Съюза на демократичните сили, сред които легендарното лъвче и абревиатурата на политическата сила.

Запорирани са и банкови сметки. Те обаче се оказали празни. До разрешаване на казуса, СДС не може да използва графичните знаци, които са интелектуална собственост. Ако партията не изплати дължимите суми за извършените правни услуги, търговската марка СДС ще бъде продадена, като може да я купи всеки.

11-те графични изображения на търговската марка СДС са патентовани от партията през 1991 и 2011 г. В момента обаче партията не може да ги ползва, защото са запорирани заради неплатени сметки, обясни пред Дарик радио адв. Диньо Бозаджиев. "Това се случи по едно изпълнително дело, по което те имат задължения към мен, тъй като не са ги изплатили, чрез съдия изпълнител съм образувал дело. Те не са платили до края на срока за доброволна покана, са предприети принудителни действия-запор на банкови сметки. Оказа се, че имат минимални суми и единственият актив, който съм намерил и може да бъде осребрен е тази интелектуална собственост-търговската марка, която подлежи на продажба", обясни юристът.

Дължимите суми на адвокат Диньо Бозаджиев, запорирал търговската марка на СДС, са изплатени, отговориха от пресцентъра на партията. 

Парите, за които адвокатът твърди, че не са му издължени и затова е запорирал търговската марка, са инкасирани служебно от партийната субсидия в началото на тази година от банката, която обслужва сметката на СДС. Сумите са били преведени към частния съдебен изпълнител /ЧСИ/ Иван Чолаков, който е нает от самия адвокат Бозаджиев заради наложения запор. "Дали въпросните суми са преведени от ЧСИ Иван Чолаков към адвокат Бозаджиев, СДС няма как да знае или да контролира. Партията не носи отговорност за това. За нас сумите са изплатени, а случаят е приключен", се казва в съобщението. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във