Банкеръ Daily

Общество и политика

Проблемът в БНР е заради нарушената комуникация според СЕМ

Проблемът в Българското национално радио е заради нарушената комуникация между генералния директор Андон Балтаков и Управителния съвет на медията. Това коментира председателят на Съвета за електронни медии Бетина Жотева, след като медийният регулатор изслуша двете страни на срещи в петък и днес.

Жотева заяви, че е оптимист в решаването на този казус. "Значи, едната страна казва: "Управителният съвет не ме подкрепя достатъчно. На мен ми е много трудно да прокарвам решения". Управителният съвет казва: "Ние не знаем достатъчно, защото при нас не се внасят всички документи". Аз ви казвам - комуникацията е счупена и се надявам това да се оправи в най-скоро време", посочи тя.

Преди три дни трима членове на Управителния съвет на БНР – избрани от предишния директор на радиото – Светослав Костов - са подали сигнали до специализираната прокуратура и до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) във връзка с два договора, сключени от директора на БНР Андон Балтаков за доставка на електричество за радиото без тяхното одобрение. От ръководството на БНР отговорипа, че договорите са били сключени при форсмажорни обстоятелства, тъй като предишните изтичали, което не пречи да бъде проведена обществена поръчка.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във