Банкеръ Daily

Общество и политика

Проблем с данъците отложи разрешението за телевизията на БСП

Липсващ документ от Националната агенция по приходите отложи решението на Съвета за електронни медии за старт на телевизията на БСП. Това стана ясно на заседание на медийния регулатор. Тяхна проверка показала, че юридическото лице "Българска свободна телевизия" има публични задължения, но не е ясно какъв е техният размер. Сега социалистите разполагат със седмица, за да представят удостоверение за размера на дължимото, съобщи БНР. 

На 27 септември лично лидерът на БСП Корнелия Нинова внесе в СЕМ документи за регистрация на партийната медия. Предвижда се от 31 декември да започне излъчването 24-часова програма по сателит и кабел. Нинова даде и подробности около програмната схема и концепцията на медията.

Целта на телевизията била да отговори на нуждата от свобода на изразяване на мнение, от обективна и достоверна информация. Акцент ще са новините, публицистичните предавания и разследващата журналистика. Телевизията ще излъчва наживо важни политически събития. Ще има предавания за история, за "образованието с патриотична насоченост", за семейни ценности и традиции и др. Ще има и програми, посветени на местната власт - за успехите и проблемите на хората в малките населени места. Предвидено е и предаване за младата аудитория.

Facebook logo
Бъдете с нас и във