Банкеръ Daily

Общество и политика

Привърженици на Мая Манолова протестират срещу промените в Изборния кодекс

Снимка: Архив

На протест срещу промените в Изборния кодекс пред парламента се събраха привърженици на лидера на сдружение "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Протестът е срещу връщането на хартиените бюлетини в секциите, усложняването на процедурата за снабдяване с машини за гласуване чрез удължаване на срока за сертифицирането им и дописването на имена в избирателните списъци. Манолова е против мажоритарния вот на един тур, повишаването прага на преференциите и срещу избори в два дни.

"Тук сме, за да предотвратим опита на ГЕРБ да заложи мина върху честността на изборите и да открадне отново изборите на българските граждани, така, както го направи миналата есен на местните избори в София. Всъщност това, което се случва, наистина е безпрецедентно и нагло на фона на протестите на българските граждани, които искат честни избори, които искат оставката на този парламент и на това правителство, а Борисов си подготвя служебна победа. Той не е свикнал да играе честно на избори", каза лидерът на "Изправи се.БГ".

"Отчитането с машина ще е чрез контролните разписки или разписките от машините, а не чист и ясен протокол, каквато е целта на машинното гласуване. Човешка ръка ще пише протоколите, което дава възможност за манипулация и фалшификация на вота. Променят се и пртоколите, за да се заменят следите от фалшифициране на изборите“, коментира още Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във