Банкеръ Daily

Общество и политика

Пристигнаха първите два от общо 30 нови чешки тролеи

Предстои тролеите да бъдат оборудвани с апарати от новата тикет-система и до 10 дни да бъдат пуснати в експлоатация.

В София пристигнаха първите два от общо 30 нови тролеи. Превозните средства са 18-метрови, климатизирани, нископодови и с платформа за детски колички и трудноподвижни хора, съобщават от Столичната община.

Тролеите разполагат с видеонаблюдение, стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора. Системата им за автономно придвижване е с акумулаторни батерии и осигурява минимум пет километра пробег без контактна мрежа.

Новите превозни средства са производство на чешката компания "Шкода Електрик" АД. Предстои тролеите да бъдат оборудвани с апарати от новата тикет-система и до 10 дни да бъдат пуснати в експлоатация. Тридесетте нови тролеи ще сменят старите "Икаруси" по линии 6 и 7 и частично по линии 1 и 2.

Доставката на 30-те тролейбуса е част от проект "Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт - електрически автобуси и тролейбуси" по ОП "Околна среда 2014-2020 г.". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във