Банкеръ Daily

Общество и политика

Пристигащите от Италия на Терминал 1 ще минават през отделен коридор

Пътниците на Терминал 1 на летище "София", които идват от Италия, вече ще минават през отделен коридор. Идеята е на "Гранична полиция" и здравните власти у нас след разпространението на коронавируса в тази страна.

Месечно общо 34 са полетите от Италия, които пристигат на летище "София". Само за днешния ден в страната ни са влезли над 300 души от два полета, обясни националният здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Само днес, например, от двата полета - от Катания и от Милано, пристигнаха 350 души, като всеки от тях иска да бъде бързо обслужен, да продължи да изпълнява работата си. Поради което, когато има и други полети - това се случва по-рядко, но се случва, за да няма смесване на потоците, тези, които пристигат от Италия, минават само по този коридор, в който се намираме, а останалите пътници - в останалата зала".

Освен от Катания и от Милано, полети от Италия има от Неапол, Болония и Рим.

Предвижда се всички пътници, идващи от тази страна, да могат да попълват декларация още в самолета, преди той да е кацнал у нас, или на летището, от което тръгват в Италия. По този начин ще се улесни работата на граничните власти и преминаването на хората.

Facebook logo
Бъдете с нас и във