Банкеръ Daily

Общество и политика

Природозащитници организират масово плажуване пред строежа "Алепу"

Природозащитници организират утре масово плажуване на плажа пред подпорната стена на строежа "Алепу". Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност. Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната

Кремена Ватева, от гражданската инициатива "Море без бетон" каза, че природозащитниците ще се съберат на мястото за да напомнят отново за екологичните проблеми - презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините, заграбването и унищожаването на природата, което трябва да спре.

Ватева каза, че по-рано същия ден природозащитниците ще бъдат в парка "Росенец", близо до имота, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. "Призовавам всеки да вземе по един камък от там, за да направим пред подпорната стена на "Алепу" грамада - подарък от "Росенец". Грамада на гражданското ни недоволство и в знак на желанието ни за законност. Искаме да покажем, че сме непреклонни пред беззаконията не само по морето, а в цяла България. И няма да оставим нещата така", добави Ватева. Тя информира, че събитието на "Алепу" е изцяло гражданска инициатива и ще се проведе с подкрепата на Коалиция "За да остане природа в България", Сдружение "Да запазим Корал", Гражданска група "Бетономорие" и неформални обединения на активни граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във