Банкеръ Daily

Общество и политика

Природозащитници на протест за оставка на Нено Димов

Протест с искане на оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов пред Министерския съвет. Организират го природозащитниците от международната организация „Световен фонд за природата”, които вчера внесоха доклад за Национален парк "Пирин".

"Спасихме Пирин засега! Искаме оставката на министър Нено Димов. Той предложи промените в плана за управление на Национален парк Пирин, за да позволи строителство и сечи! Правителството ги одобри. Ние обжалвахме и спечелихме съдебното дело на последна инстанция. Премиерът Бойко Борисов трябва да поеме политическата отговорност за незаконното решение на Министерски съвет за Пирин и министърът на околната среда Нено Димов трябва да подаде оставка! Въобще не става дума за втората кабинка, за поминъка или за спорта на децата. Става дума за това как държавата работи само в полза на своите икономически обръчи", казват природозащитниците.

Според тях в планината може да се развива целогодишен туризъм, без да се унищожава. Те са недоволни от политиката на МОСВ спрямо парк "Пирин" и „Натура 2000”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във