Банкеръ Daily

Кирил Петков за партия "Продължаваме промяната":

Приоритетите ще са икономическият растеж и върховенството на закона

Приоритетите на партия „Продължаваме промяната“ ще бъдат икономическият растеж и върховенството на закона. Това заяви в Раднево премиерът Кирил Петков. 

"Да сме сигурни, че сме една независима свободна страна, където източниците на енергия са си главно български. Да сме сигурни, че правилата се спазват, да сме сигурни, че няма никой над закона. Да знаем, че всички ние, българите, имаме чувство за справедливост, че съдът работи, имаме толкова много работа да свършим още, а и се надявам, че платформата, през която ще го направим, е "Продължаваме промяната", обясни министър-председателят.

Водещата формация в управлението "Продължаваме промяната" ще стане политическа партия с учредителното събрание, което ще се проведе в Пловдив. На Учредителното събрание се очаква Кирил Петков и Асен Василев да бъдат избрани за съпредседатели. Ще бъдат гласувани и ръководните органи на новата партия.

В Учредителната декларация, която вече е публикувана на сайта на формацията, се казва, че за България е настъпил моментът, в който промяната трябва да продължи, защото времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишава от справедлив и достоен начин на живот.

Сред основните цели, които "Продължаваме промяната" си поставя, са нулева толерантност към корупцията, овластяване на независими, компетентни и честни хора в управлението на страната и осигуряване на достоен живот на българските пенсионери и уязвимите социални групи, за да няма българи под линията на бедността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във