Банкеръ Daily

"Зелените" писаха на Трифонов тройка:

Приоритетите на ИТН са по-скоро козметични

Вятърът духа в платната на новите политически формации, категоричен е Владислав Панев.

Изразените от Слави Трифонов приоритети са козметични и няма да доведат до сериозни промени, коментира пред БНР съпредседателят на „Зелено движение“ и заместник-председател на групата на „Демократична България“ в 45-я парламент Владислав Панев.

"Цената на „Демократична България“ са истинските реформи в редица области. Оттам нататък можем да търсим компромис по отношение на останали политики, но от най-важните няма как да отстъпваме. Не сме склонни на компромиси по отношение на главните ни приоритети, което означава, че нови избори са евентуално вероятни“, посочи той. 

Вятърът духа в платната на новите политически формации, категоричен е Владислав Панев. Крайно време е парламентът, правителството, управлението да достигнат до дневния ред на обществото, коментира той.

В анализа си на изборните резултати Панев отбеляза, че в областните центрове е налице доста висок ръст на подкрепата за ДБ. Според него е намален контролираният вот, но е рано да се правят изводи за избирателната активност.

Сред основните приоритети на предложеното правителство от  "Има такъв народ" е построяването на необходимия брой детски градини, построяване на детска болница, закупуването на медицински хеликоптери, концесия и построяване на всички магистрали, купуването на до 1 млн. таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели, стартиране на приватизацията на Българската банка за развитие, подобряване на прозрачността при обществените поръчки, изкореняване на порочната практика милиарди левове да се харчат от държавни структури без конкурс и милиарди да се плащат авансово на изпълнители, а редица ремонти да се представят за аварийни с цел да се заобикаля Законът за обществените поръчки. 

Сред останалите приоритети е дигитализация на услугите, промяна в избирателната система, въвеждане на мажоритарен вот, електронно гласуване и субсидия от 1 лев за партиите. Закриване на спецпрокуратурата, ускоряване на строежа на газовия интерконектор с Гърция, потвърждаване на заявлението за членство на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в еврозоната и в Шенген.

Facebook logo
Бъдете с нас и във