Банкеръ Weekly

Общество и политика

Приоритет за реформаторите са енергетиката и правосъдието

Реформаторският блок престава да се занимава със себе си, от днес ще се занимава само с политика, като приоритетни ще са темите за енергетиката и правосъдието. Това заяви новият говорител на изпълнителния съвет на блока Радан Кънев.

По думите му ще бъдат непоколебими, за да има в България истинска демокрация. По тази причина от Реформаторския блок подкрепят предложението на президента Росен Плевнелиев за референдум. Кънев обясни, че най-приоритетен е въпросът за електронното гласуване. Той посочи, че има видимо нежелание на управляващите да дадат думата на хората, затова от Реформаторския блок ще съставят инициативен комитет за подписка за формулирането на въпросите за референдума и нужно ли е да се провежда той. Комитетът няма да е съставен от политици.

Кънев посочи, че позицията на Реформаторите за електронното гласуване е еднозначна, но за задължителното гласуване трябва да се даде на мнозинството. Той допълни, че от блока са „за” едноличните кандидати за изборите.

Трайчо Трайков посочи, че европейският избор на България в политиката в енергетиката се поставя под въпрос като е целта е да бъдат разколебани гражданите в позицията им за политиката в сферата, за да могат да бъдат лесно обрани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във