Банкеръ Daily

Общество и политика

При спада на ГЕРБ не се вижда ръст на БСП, посочи политологът Димитър Ганев

Единна партия е сложно понятие за БСП. Противореченията няма да спрат, но ще бъдат туширани заради изборите“. Това каза пред БНР политологът Димитър Ганев от изследователския център „Тренд”. По думите му в партията е настъпила „голяма промяна, за която не се говори достатъчно”.

„Имаше една вътрешнопартийна нехомогенна опозиция спрямо Корнелия Нинова. Тя успя да извоюва пълна победа над тази опозиция. Промяната идва оттам, че има вътрешнопартийна опозиция, консолидирана около Кирил Добрев и е единствената в партията“, обясни той. Ганев допълни, че отливът на доверие спрямо ГЕРБ не се обръща в политически капитал за БСП.

При спада на ГЕРБ не се вижда ръст на БСП, а на други партии… Много трудно би могло да има конфигурация без ГЕРБ и БСП в следващия парламент“, посочи той.

Според политолога, разглеждайки протеста през последните два месеца, се вижда натрупана умора и има щета върху мащаба.

„Организаторите правилно смениха тактиката с великите народни въстания. Ако беше останал ежедневен напън, щеше да се превърне във фоново събитие. Само да не стане с великите народни въстания същото и те да станат безинтересни. Ако този инструмент започне да не работи, организаторите ще трябва да мислят за промяна. Това ми се струва вече изчерпано… Властта се опитва да умори протеста, но ако направи голяма глупост, може да възбуди нова вълна“, коментира политологът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във